Biodata Sophia Albarakbah Pelakon Drama Obsesi DiaBiodata Sophia Albarakbah Pelakon Drama Obsesi Dia|KORANG kenal tak gadis cantik ini yang dikenali sebagai "Sophia Albarakbah"? Sophia Albarakbah merupakan seorang pelakon baru dan juga model yang kini semakin dikenali orang ramai. Sophia Albarakbah pernah mendapat perhatian apabila muncul dalam MV "Siti Bilang Cuti". Sophia Albarakbah juga telah membintangi dalam filem terbaru berjudul Miimaland dan Pasal Kau pada tahun 2020. Kini, Sophia Albarakbah turut bakal membintangi dalam drama terbaru berjudul "Obsesi Dia" sebagai watak Affiyah/Alliyah di slot Samarinda TV3. Jom kenali biodata Sophia Albarakbah lebih lanjut dibawah.

Biodata Sophia Albarakbah Pelakon Filem Miimaland

Biodata Penuh Sophia Albarakbah

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Biodata Sophia Albarakbah termasuk nama penuh, umur, asal, agama, pendidikan dan kerjaya:

Nama Penuh: Sophia Albarakbah
Nama Samaran: Sophia Albarakbah
Umur: 29 tahun (2023)
Asal: Kuala Lumpur
Agama: Islam
Bangsa: Melayu
Warganegara: Malaysia
Pendidikan: Universiti Perubatan Antarabangsa
Kerjaya: Pelakon, Model
Drama/ Filem: Miimaland, Pasal Kau (2020), Tercipta Satu Ikatan, Hadiah Dari Tuhan (2020), Suamiku Lelaki Pendosa (2022), Obsesi Dia (2023)
Laman Sosial:
Instagram: https://instagram.com/sophiekoshka
Facebook: -
Twitter: -

Biodata Sophia Albarakbah Pelakon Filem Miimaland

Biodata Sophia Albarakbah Pelakon Filem Miimaland

Biodata Sophia Albarakbah Pelakon Filem Miimaland

Sumber Foto: IG Sophia Albarakbah

5 comments:

  1. terima kasih kpd yg membuat blog ini,kerana saya dpt tahu tentang sophia albarakbah,saya mmg minat sngt kat dia,saya sampai cari maklumat tentang sophia albarakbah,kalo ikut hati saya saya nk je cari sophia albarakbah and minta no telefon hahahahahah,terima kasihnya kpd yg membuat blog ini

    ReplyDelete
  2. she's 28 this year, 27 last year. please check.thanks

    ReplyDelete
  3. shes 1993 or 1994?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.