Sinopsis Drama Aku Yang Kau Tinggalkan (RTM)Sinopsis Drama Aku Yang Kau Tinggalkan (RTM)|NANTIKAN drama terbaru adaptasi novel Aku Yang Kau Tinggalkan karya Alina Haizar yang bakal bersiaran mulai 5 Mei 2019 di saluran RTM. Bakal menampilkan gandingan Ungku Ismail Aziz dan Elizad Sharifuddin sebagai teraju utama. Drama 30 episod arahan Azri ini merupakan terbitan dibawah Global Station Sdn Bhd.

Sinopsis Drama Aku Yang Kau Tinggalkan (RTM)

JUDUL : AKU YANG KAU TINGGALKAN
EPISOD : 30 episod
TARIKH TAYANGAN : 5 Mei 2019
SIARAN TV : RTM
PENGARAH : Azri
PRODUKSI : Global Station Sdn Bhd
PELAKON : Ungku Ismail Aziz, Elizad Sharifuddin, Natasya Mahyan, Adam Shadan, Aedy Ashraf, Husna Mustaffa, Roy Azman, Laila Nasir, Safwan Nazri, Syaffiq Sahli, Dian P Ramlee, Datin Fadilah Mansor, Ku Zara Eryna, Leeza Zain, Sharifah Husna

WATAK PELAKON:

Ungku Ismail Aziz sebagai Zaril Ikhwan
Elizad Sharifuddin sebagai Nia Athirah
Natasya Mahyan sebagai Ani
Adam Shadan sebagai Sazali
Safwan Nazri asebagai Syafiq
Syaffiq Sahli sebagai Shahid
Husna Mustaffa sebagai Hajer
Aedy Ashraf sebagai Zainal Azman

SINOPSIS:

Ikatan perkahwinan antara Nia dan Zaril Ikhwan bukanlah atas dasar cinta. Nia memerlukan wang untuk membantu keluarganya, Zaril Ikhwan pula memerlukan seseorang untuk menjaga dirinya yang sakit.

Dalam tempoh menjaga Zaril Ikhwan, Nia mula jatuh cinta dengan suaminya sendiri. Diam-diam dia mengharapkan agar perkahwinannya ini kekal seumur hidup. Namun, akibat salah faham, Nia telah disingkirkan sebaik saja Zaril Ikhwan pulih sepenuhnya.

Takdir menentukan mereka bertemu semula di Turin, Italy lalu mencetuskan perasaan benci, marah dan dendam yang terbuku di dalam hati masing-masing. Tidak perlu lagi menyalahkan takdir walaupun Nia dan Zaril Ikhwan merasakan diri masing-masing yang sebenarnya telah ditinggalkan.

No comments

Powered by Blogger.