Sinopsis Drama Cinta Lemon MaduSinopsis Drama Cinta Lemon Madu|NANTIKAN drama bersiri berjudul Cinta Lemon Madu yang bakal bersiaran di slot Lestary TV3. Bakal menampilkan gandingan utama Aidil Aziz, Ruhainies dan Riena Diana. Drama genre romantik komedi ini diarahkan oleh pengarah Hashim Rejab dan diterbitkan dibawah Sha's Media Sdn Bhd.

Sinopsis Drama Cinta Lemon Madu

JUDUL : CINTA LEMON MADU
EPISOD : 13 episod
TARIKH TAYANGAN : 2018
SIARAN : Slot Lestary TV3
SKRIP : Siti Solehah Abdul Ghani
IDEA ASAL : Engku Hairolizam / Siti Solehah
PENGARAH : Hashim Rejab
TERBITAN : Sha's Media Sdn Bhd
PELAKON : Aidil Aziz, Ruhainies, Riena Diana, Eyra Hazali, Epy Kodiang, Kazar Saisi, Mubarak Majid, Helvera Susanti, Siti Noor Fadilla, Eylla Diefila, Zya Naziha, Carolia, Jaafar Hassan, Abil, Farah, Siti Riwiyani, Hanis Kamal Bakar

WATAK PELAKON:
Aidil Aziz sebagai Firash
Riena Diana sebagai Aisyah
Ruhainies sebagai Haida
Eyra Hazali sebagai Amy
Epy Kodiang sebagai Daus
Kazar Saisi sebagai Haji Kamsan
Mubarak Majid sebagai Aji Razal
Helvera Susanti sebagai Jamilah

SINOPSIS:

Firash telah diambil sebagai anak angkat dalam keluarga berada semenjak kematian ibunya dari kecil. Haida, adik angkat Firash telah dijodohkan untuk berkahwin dengannya kerana ibu mereka risaukan kenakalan Haida. Sikap Haida yang masih muda dan masih mahu berseronok tidak disenangi Firash dan Firash sentiasa rasa terabai. Sehinggalah Firash berjumpa dengan Aisyah ketika menyelamatkannya dari peragut, Firash mula terjatuh hati kepada Aisyah.

No comments

Powered by Blogger.