Sinopsis Drama Pengantin 100 HariSinopsis Drama Pengantin 100 Hari|NANTIKAN drama siri terbaru berjudul 'Pengantin 100 Hari' yang bersiaran di Slot Lestary TV3. Dibarisi pelakon seperti Aiman Hakim, Aishah Azman, Amelia Henderson, Fazren Rafi, Jasmine Suraya dan ramai lagi. Drama bersiri 13 episod ini merupakan terbitan Suhan Movies & Trading Sdn Bhd dan diarahkan oleh Amor Rizan.

Sinopsis Drama Pengantin 100 Hari

JUDUL : PENGANTIN SERATUS HARI
JUMLAH EPISOD : 13 episod
TARIKH TAYANGAN : 25 Jun 2018
WAKTU SIARAN : Isnin-Rabu, 10:00 malam
SIARAN TV : Slot Lestary TV3
PENULIS SKRIP : Sharifah Abu Salem
PENGARAH : Amor Rizan
PENERBIT : Suhan Movies & Trading Sdn Bhd
PELAKON : Amelia Henderson, Aiman Hakim, Aishah Azman, Zila Bakarin, Edika Yusof, Dato Rahim Razali, Jasmine Suraya, Fazreen Rafi, Ieka Zulkifli, Azhar Amir , Shahriza Mahmud, Hafiyah Hafiz, Fanna Azizan, Yusri Saleh, Faiz Izzat

WATAK PELAKON :
Aiman Hakim sebagai Amar
Amelia Henderson sebagai Erina
Aishah Azman sebagai Sofia
Zila Bakarin sebagai Puan Yasmin
Edika Yusof sebagai Rushidi
Jasmine Suraya sebagai Farah
Fazreen Rafi sebagai Iqbal

SINOPSIS:

Puan Yasmin setuju anaknya, Amar berkahwin dengan Sofia dengan syarat selepas ini Amar mesti ikut apa sahaja kehendaknya. Selepas sebulan, Puan Yasmin memaksa Amar berkahwin dengan Erina. Sofia rasa dikhianati dan meninggalkan Amar. Amar melayan Erina dengan buruk dan mahu menceraikannya.

Erina yang mahu merasai kehidupan sebagai isteri Amar meminta mereka bercerai hanya selepas 100 hari pernikahan. Amar ditimpa musibah ketika mencari Sofia dan dia mandul. Tidak mahu Sofia menderita, Amar menceraikan Sofia. Sofia pula merahsiakan kehamilannya.

Sofia bangkit demi anaknya dengan membuka butik hadiah dari Puan Yasmin yang mengalami gangguan jiwa. Erina sudah tahu Amar ada anak dengan Sofia dan enggan berkahwin semula dengan Amar kerana dia hanya mahu menjadi isteri Amar selama 100 hari sahaja. Sofia pula enggan kembali kepada Amar kerana merasakan Erina lebih berhak.

No comments

Powered by Blogger.