Sinopsis dan Senarai Pelakon Drama Bila Aidil Ada FitriSinopsis dan Senarai Pelakon Drama Bila Aidil Ada Fitri|NANTIKAN drama terbaru berjudul 'Bila Aidil Ada Fitri' adaptasi daripada novel 'Raya = Aidil + Fitri' karya Yumi Hyra. Diterajui pelakon seperti Ungku Ismail Aziz dan Siti Saleha. Drama romantik komedi ini diarahkan oleh Osman Ali.

Sinopsis dan Senarai Pelakon Drama Bila Aidil Ada Fitri

Judul : BILA AIDIL ADA FITRI
Tarikh Tayangan : 14 Mei 2018
Waktu Siaran : Isnin-Rabu, 9:00 malam
Siaran TV : Astro Oasis 106 & Maya HD 135
Penulis Novel : Yumi Hyra
Pengarah : Osman Ali
Terbitan : Nuansa Sdn Bhd
Pelakon : Ungku Ismail Aziz, Siti Saleha, Fikhree Bakar, Talha Harith, Zaki Azeman, Aida Khalida, Hilal Azman, Hairie Othman, Kuza, Halim Radzi, Feiyna Tajudin

Watak Pelakon:
Ungku Ismail Aziz sebagai Aidil Harith
Siti Saleha sebagai Fitri Syafia
Fikhree Bakar sebagai Amar
Talha Harith sebagai Qarizh
Zaki Azeman sebagai Fikri Imtiaz Firdaus

Sinopsis:

Loveablelah sangat! Hanya Fitri Syafia saja yang berani mengunci tuan rumah di luar rumah dalam keadaan separuh bogel. Siapa yang tak bengang? Aidil Harith memang bengang, tapi pertemuan yang tak dijangka antara Fitri Syafia dengan Aidil Harith membuatkan hari-hari yang mendatang meriah seperti suasana Hari Raya Aidilfitri! Permintaan Datin Mariam yang merupakan mom Aidil untuk menjadikan Fitri sebagai PA selama sebulan menambahkan lagi perisa kepada hubungan ceria kedua-duanya.

"Encik Aidil yang tak adil! Muka ketat macam cicak tersepit di celah pintu!" - Fitri

Ada ke patut samakan muka kacak Aidil dengan cicak? Fitri ni memang suka buat hati Aidil huru-hara!

"Budak kecik! Mulut macam popcorn!" - Aidil

Fitri tak kisah, sebab memang mulut dia macam tu. Dia boleh tersengih dan lagi seronok menyakat Aidil. Dah macam hobi, tapi kalau sekali Aidil senyum, terus Fitri lemah lutut.

"Aidil, Fitri... macam hari raya Aidilfitri. Tak ada korang, tak rayalah." - Ayman

Tiba-tiba ada lelaki lain yang lebih cepat menghantar rombongan meminang Fitri pada 1 Syawal. Masihkah ada peluang untuk Aidil dan Fitri bersatu seperti Hari Raya Aidilfitri?

No comments

Powered by Blogger.