Sinopsis Drama Kerna Syurga Bukan Percuma (ASTRO)Sinopsis Drama Kerna Syurga Bukan Percuma (ASTRO)|NANTIKAN drama bersiri terbaru berjudul 'Kerna Syurga Bukan Percuma' adaptasi daripada sebuah novel karya Najmi Fetih. Dibarisi pelakon seperti Fikry Ibrahim dan Elfira Loy sebagai peneraju utama. Drama ini merupakan arahan pengarah Shuhaimi Zulkefli dan dibawah terbitan produksi Nuansa Sdn Bhd.

Sinopsis Drama Kerna Syurga Bukan Percuma (ASTRO)

Judul : KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA
Episod : 24 episod
Tarikh Tayangan : 6 November 2017
Hari/Masa: Isnin-Rabu, 9.00 malam
Siaran : Astro Oasis 106 & Astro Maya HD 135
Pengarah : Shuhaimi Zulkefli
Terbitan : Nuansa Sdn Bhd
Pelakon : Fikry Ibrahim, Elfira Loy, Fendy Bakry, Fadzil Zahari, Syatilla Melvin, Dania Azmi, Fahad Iman, Syafnida Shuhaimi, Azzahra Ahmad, Liza Rafar, Haeriyanto Hassan, Fahmy Reza, Ami Haryani, Zul Helmy

Watak Pelakon:
Fikry Ibrahim sebagai Khai (Khairul Rafeeq)
Elfira Loy sebagai Solehah
Fendy Bakry sebagai Abang Surau
Fadzil Zahari sebagai Nazmi
Syatilla Melvin sebagai Adawiyah
Dania Azmi sebagai Nafisah
Fahad Iman sebagai Iskandar
Syafnida Shuhaimi sebagai Ainnurrahmah
Azzahra Ahmad sebagai Haura
Fahmy Reza sebagai Aiman
Liza Rafar sebagai Rahmah
Haeriyanto Hassan sebagai Nazri
Ami Haryani sebagai Miss Aishah
Zul Helmy sebagai Raziq

Sinopsis:

Mengisarkan tentang watak Khairul Rafeeq atau Khai, seorang remaja yang ingin berhijrah ke arah kebaikan. Namun hijrah itu tidaklah semudah yang disangka, pelbagai dugaan yang perlu ditempuhinya.

Perjalanan taubatnya dibantu oleh Abang Surau, nama panggilan yang diberikan kepada pemuda yang ditemuinya di sebuah surau. Sejak pertemuan itu, persahabatan antara mereka menjadi semakin akrab.

Abang Surau mempunyai peribadi yang cukup mulia. Tatkala Khai seakan-akan mahu berputus asa dengan hidayah yang diberikan kepadanya, Abang Surau sentiasa ada untuk menguatkan semangatnya mencari redha Allah.

No comments

Powered by Blogger.